عشق مدرن عنوان یکی از کتابهاییه که در اواخر ۲۰۱۵ و اوایل ۲۰۱۶ توانست محبوبیت زیادی توی دنیا کسب کند. عزیز انصاری توی کتابش به مخاطبان میگه که: صد سال پیش مردم شخص دلخواهشون رو از دوروبریان و فامیل پیدا میکردن. خانوادهها همدیگه رو ملاقات میکردن و وقتی به این نتیجه میرسیدن که هیچ یک از طرفین قاتل و جانی نیستن، زوج جوان با هم ازدواج میکردن و بچه دار میشدن و همه اینها تا قبل از ۲۲ سالگی اتفاق میافتاد. امروزه، مردم سالهای زیادی از عمرشون رو برای یافتن یک زوج عالی و یک همزاد صرف میکنن.
معرفی کتاب عشق مدرن
در واقع هریک از ما با پدیده یافتن عشق آشنایی داریم. مردم با استفاده از کانالهای ارتباطی جدید مثل سایتهای دوستیابی، شبکههای اجتماعی و … همدیگه رو ملاقات میکنن و در پی «یافتن زوج مناسب» تلاش میکنن که روابط صمیمانه ایجاد کنن و اگر این روابط به نتیجه نرسید به دنبال روابط جدید میرن تا بالاخره یکیرو پیدا کنن که بتونن باهم رابطه عاشقانهای رو برقرار کنن.
این کارها امروزه مرسومه اما تا چند دهه پیش اینطور نبوده، یه آدم مجرد در عصر حاضر راههای زیادی رو برای آغاز یک رابطه و آشنایی با افراد دیگه پیش روی خودش داره، و درواقع این تکنولوژی و تأثیرات شدید اون روی ارتباطات آدما با همدیگس که باعث شده این مسائل تغییرات شدیدی نسبت به قبل داشته باشن. این تغییرات شدید تا حدی پیش رفتن که دیگه برای آغاز یک رابطه نیاز به برقراری ارتباط کلامی و گفتگوی رو در رو نیست و همه گفتگوها از طریق چت کردن و پیام دادن انجام میشه تا آشنایی اولیه حاصل بشه و وقت کمتری از طرفین میگیره و زمان بیشتری رو برای تحلیل گزینههای بیشتر پیش روی آدما میزاره.
این تغییر در نوع ارتباط در عین اینکه کمک کرده تا گزینههای بیشتری برای یافتن زوج ایدهآل پیش روی آدم باشه و به سرعت بتونه با اونها ارتباط برقرار کنه، مشکلات خاص خودش رو هم برای تعامل در یک رابطه برای نسل جدید به ارمغان آورده که خاص عصر حاضره و تا قبل از این وجود نداشته. مثلا سوالاتی شبیه به اینو برای آدما پیش میاره: چرا فلانی وقت نداره به اساماس من جواب بده، اما عکساشو توی اینستاگرام آپلود میکنه؟؛ منظورش از اینکه این ایموجی رو برام فرستاده چیه دقیقا؟ و مواردی از این قبیل که آدم رو به فکر فرو میبره که آیا این تنوع و گستردگی در انتخاب زوج و مراوده که به وسیله شبکههای اجتماعی و اینترنت حاصل شده واقعا منجر به شادتر زیستن مردم شده یا نه.
کتاب غیر داستانی عشق مدرن، نوشته عزیز انصاری که توی سال ۲۰۱۵ چاپ شده حول پاسخ به این پرسش نوشته شده. انصاری به نقاط مختلف دنیا سفر کرده و با کمک استاد روانشناسی اریک کلیننبرگ مصاحبههای متعددی انجام داده و همچنین پرسشنامههای زیادی رو برای نوشتن این کتاب تکمیل و تحلیل کرده. هدف انصاری در این کتاب تحلیل زندگی افراد مجردیه که در دهه ۲۰ یا ۳۰ زندگیشون هستن و به اعتقاد انصاری (طبق عرف چند دهه قبل) میباید در دوران ازدواج میبودن هست. در کتاب عشق مدرن این طبقه از افراد با اصطلاح «بزرگسالان نوظهور» معرفی شدن.
انتهای پیام/